Röd linssoppa med kikärtsplättar
Tänkte dela med mig att ett middagstips såhär på tisdagskvisten.
Den här soppan brukar jag alltid göra när jag inte har någon aning om vad vi ska äta. Den är enkel och det går snabbt, vilken brukar vara en fördel när man är jättehungrig och håller på att bli på dåligt humör.
3-4 portioner (beroende på hur glumpsk man är)
15 minuter
15 minuter
INGREDIENSER
2 msk olivolja
1 finhackad gul lök
2-3 tsk röd currypasta
1,5 msk riven färsk ingefära
0,5 tsk torkad chili
2 vitlöks-klyftor, pressade eller rivna
0,7 l vatten med grönsaksbuljong
1 msk fisksås (asiatisk från flaska)
1 burk kokosmjölk (400 g)
2 dl röda linser
Broccoli/Morötter/Zucchihi
1 Hetta upp en kastrull och fräs lök, currypasta, ingefära, chili och vitlök i olja tills de blivit mjuka.
2. Slå på vatten, grönsaksbuljong, kokos-mjölk och fisksås och koka upp. Tillsätt röda linser (skölj dem innan!). Sjud på medelhög värme tills linserna mjuka, ca 8-10 minuter.
3. Skölj broccolin och skär eller plocka ner den i små buketter. Stek på hög värme några minuter.
2. Slå på vatten, grönsaksbuljong, kokos-mjölk och fisksås och koka upp. Tillsätt röda linser (skölj dem innan!). Sjud på medelhög värme tills linserna mjuka, ca 8-10 minuter.
3. Skölj broccolin och skär eller plocka ner den i små buketter. Stek på hög värme några minuter.
Kikärtsplättarna är nästan ännu lättare att svänga ihop.
Det enda klepiga är att få tag på kikärtsmjöl. Vet inte var man kan få tag på det i Sverige tyvärr men kanske i nån hälskostaffär?
Vad man behöver är i alla fall:
150 g kikärtsmjöl
6 msk olivolja
2,5 dl vatten
Salt, pepper och kryddor (curry, vitlök, gurkmeja, paprika etc)
1. Mixa ingredienserna
2. Stek båda sidorna i en stekpanna utan olja.
3. Ät till soppa, dippa i guacamole eller annan sås.
Guacamolen gjorde jag av en avokado, några hackade körsbärstomater, örtsalt, citronsaft och peppar.
Comments
Trackback