Svenska pa tyska

Pa bröllopet förra veckan sjöngs det en svensk känd lat, vilken?

Posted in Fun
2010-07-25 at 12:28:36Bilder fran bröllop nummer 1

Bilderna kommer fran Kostjas kusin Olivers flicker.
Helt underbara bilder!
Posted in Photo - Random
2010-07-25 at 12:04:57Bröllopspanorama

Bröllopspanorama
Klicka pa länken ovan och försök finna 2 fel...


Posted in Fun
2010-07-25 at 11:58:06VM-finalen

Så här såg vi ut i lördags.
Dominik var med oss, precis hemkommen fran Nya Zeeland och Thailand.
Honom plockade vi upp i Düsseldorf pa flygplatsen en timme innan matchen började.
Vi välkomnade honom med en äkta tysk öl och 35 gradig värme.
Vi hade bokat bord på en sportsbar, bara runt hörnet där vi bor.
Vi hade målat oss schwarz, rot, gold.

Allt var perfekt.


Tills Tyskland förlorade.
Jag behöver kanske inte tillägga att vi tyvärr inte sag riktigt lika glada ut på vägen hem..
Posted in Other
2010-07-15 at 23:57:13Bröllopskort

Här är de färdiga resultaten! Jag tecknade för hand och färgladde (färgla?) sedan i Illustrator. Första gangen jag gjorde det och blev riktigt nöjd med resultatet! Det ser lite sadär halv-slarvigt ut.
Det fina krämförgade pappersarket kostade 7 kr och med lite tuschpennor och tid blev det ett personligt och roligt bröllopskort.

Hittade föresten en helbra pysselaffär här om dan där de pennor, glitter, papper i olika material, malarsaker mm mm. I den typen av affärer kan jag verkligen strosa omkring i flera timmar.

Posted in Pyssel
2010-07-15 at 23:35:50Semesterpackning

Vi haller pa att packa för fullt. Pa lördag akter vi iväg pa semester. Först ut är Heidelberg, där vi ska gästa Kostjas kusins bröllop. Därefter aker vi vidare till Schwäbisch Gmünd där Kostjas pappa bor, gar pa ett till bröllop (en gammal klasskompis till Kostja som gifter sig) och sen den 28 juli flyger vi hem till Lulea och stannar 2 veckor!

Jag tecknade lite idag och gjorde 2 bröllopskort. Visar hela korten senare.


Nu är vi hur hungriga som helst och ska springa iväg till den bästa falafelstället i stan.
Posted in Photo - Random
2010-07-15 at 21:05:21Tyskland - Argentina 4-0


Jag ligger lite efter med uppdateringarna. Jag har inte haft tid att uppdatera när mamma var här eftersom vi hade fullt upp med att äta jordgubbar (7 liter sammanlagt) och springa omkring pa stan. Men jag maste berätta om vilken stressig dag vi hade i lördags.

Vi vaknade svettiga av att solen sken in i lägenheten och termometer stod pa 38 grader i skuggan. En perfekt dag för att strosa omkring pa en utomhusloppis! tänkte vi och stack iväg. Vi blev inte langvariga, om jag ska sammanfatta det kort. Vi gick mest runt och fladdrade med tungorna som galningar utanför munnen.

Nästa stopp var Otto Maigler See där vi hade planerat att se pa Tyskland - Argentina. Efter en lang resa anlände vi dit och ville inget annat än att hoppa i badet.

Da vände allt plötsligt! Molnen hopade sej och 2 minuter innan matchen började började det ösregna. Den värsta sortens ösregn nagon nagonsin har skadat. Bilden pa alla TV-apparater försvann och katastrofen var ett faktum. Där satt vi, i ett tält med vansinnga ölberusade tyskar, mitt ute pa landsbygden utan andra möjligheter att se pa matchen. Askan var mitt över oss och ett tag lät det som att den slog ner i ett träd precis utanför.

Mitt i allt detta oväsen hörde vi en gammal mormor skrika: "1-0 für Deutschland!!" Räddningen! Tanten hade med sej en lite radio och satt där pa en stol med högtalaren tryckt mot örat. Thomas Müller hade gjort ett mal, 3 minuter in i matchen. Alla jublade och klappade i händerna allt va de hade, men kunde fortfarande inte lata bli att sura att de hade missat det frösta malet.

De närmaste 30 minuterna var en plaga. Kostja var i upplösningtillstand och kunde inte sitta still en enda sekund. Barägarna försökte förtvivlat fa fram bilden pa TV-appareterna igen och lyckades tillslut fa igang en av dem med hjälp av en större antenn. Alla satt nu ihopträngda framför en och samma TV utan ljud, blöta men nöjda.

Efter ett tag kom även de andra TV-apparaterna igang och Tyskland körde över Argentina.


Posted in Other
2010-07-07 at 12:13:28Pa upptäcktsfärd i Köln

Den här stan är sannslös. Vi hittar alltid nagonting nytt, vars vi än gar.
Igar upptäckte vi en strandbar, högst uppe pa ett parkeringshus, med utsikt över Dom.


Posted in Photo - Random
2010-07-07 at 11:22:32Photoshoot

Här är lite fräna bilder vi tog vid Fühlinger See för ett tag sen.
Posted in Photo - Random
2010-07-07 at 11:11:3423 dagar kvar

Nu har mammsen akt hem igen. Det var trist att lämna av henne pa flygplatsen men om 23 dagar ses vi igen när jag och Kostja aker hem till Lulea. Kan knappt vänta!
Rosetten är en fluga som jag hittade pa en Second Handstore. Kostja tycker jag ser ut som Minnie Mouse och jag tar det som en komplimang!
Posted in Flea market
2010-07-05 at 18:01:48


RSS 2.0