d-vitamin

 
Alltså tror ni jag firade detta nåt extremt? Invigde balkongen idag! Satt säkert 30 minuter, tankade d-vitamin och lyssnade på en föreläsning om kolhydrater. Inte illa pinkat.
 
ps. Det är fortfarande vinter här. I skrivande stund 4 grader men jag hade på mig raggsockar och en filt, så det gick bra. ds.
 
 
 
 
Posted in Other
2014-01-31 at 22:02:34En torsdagslista

En bild på dig just nu:
 
 
Hej hej. Sitter hemma och jobbar lite med olika saker. Redigerar bilder från en familjefotografering som jag hade i söndags, lyssnar på Filip och Fredriks podcast och kokar havregrynsgröt (med kokosmjölk, är väldigt spänd på resultatet). 

Ditt skrivbordsunderlägg på datorn:
 
 
Min drömlägga på ett tak i Nya Zealand. (det måste inte ligga just där vill jag tillägga.)

Din senast pinnade bild på Pinterest:
 
 
Det här underbara köket. (okej, här ljög jag. Egentligen var det ett citat av Håkan, men kände att det kanske blev lite mycket så jag pinnade snabbt denna).

Låten som spelas nu i ditt Spotify:

Lyssnar som sagt på Filip och Fredriks podcast, avsnitt 179: Fest eller kolera. De är i Sibirien med Somalias bandylandslag.

Senaste nedladdningen i itunes?

Använder inte itunes men min senaste nedladdade podcast i appen "Podcaster" var P1 Dokumentär: Skotten i Rödeby - om att stå bredvid en tragedi. Har inte vågat lyssna på den än dock, för har hört att den är hemsk.
 
Senast skrivna anteckningen i din mobil?

Har en megalång anteckning som jag startade förra året då jag började skriva upp alla böcker jag läste, 37 stycken. I år har jag hitills läst två. Brukar även skriva upp vilka böcker jag vill läsa och den senaste boken på den listan var John Green - Paper towns.

Din plan för dagen?

Ska strax iväg och jobba (läs: lägga lego/pärlplattor/rita/spela spel/domino) och när jag är klar med det så kommer Kostjas pappa och hälsar på och han har med sig vårat nya bord! Ska bli spännande. Ikväll blir det att laga en god middag och premiäräta vid bordet skulle jag tro. Men före det lite strosande i loppisbutiker!
 
 
 
Ha en bra torsdag hörrni. (Imorrn är det fredag.)
 
Posted in Other
2014-01-30 at 12:37:00när vi ändå är igång

 biljaktshistorien är ju underbar, skrattar rakt ut varje gång.
 
 
Har jag sagt att jag älskar Håkan föresten? Förstår inte hur man inte kan göra det.
 
Posted in Music & Video
2014-01-30 at 11:11:00att satsa det sista på mirakel

 
 
älskar att detta finns på youtube så man kan kolla på det med jämna mellanrum för att peppas lite såhär i vintermörkret. 
Posted in Music & Video
2014-01-29 at 22:26:41frukt&grönt

älskar att vi bor bara några minuter från en marknad som har allt från frukt och grönsaker till tyger, kött, ost och kläder, och som dessutom har öppet varje dag utom söndag. När man är där känns det nästan som att hamna i ett land i fjärran östen där försäljarna skriker ut priserna och försöker sno kunder från varandra genom att plötsligt sälja allt för 1 €. Älskart.
 
 
 
"Hej jag gillar frukt!"
 
 
Posted in Köln
2014-01-25 at 15:28:44brunchrapporten

Vi har en tradition att bruncha länge och mycket på söndagar. Först äter vi frukost (idag: jag en smoothie på två mangos, 5 apelsiner och mynta) och sen lite senare när vi blir hungriga igen brukar det blir det äggröra, kaffe och mackor. Ibland en smoothie till eller yoghurt med frukt.
Det här är föresten vårat tillfäliga bord som vi i princip fick kastade efter oss på en loppis. Det är egentligen ett matbord, som visst hade stått i källaren som ett verkstadsbord åt någons farfar/morfar. När vi köpte det (för 5 euros) tänkte vi försöka slipa bort det översta skiktet men det visade sig inte gå vägen eftersom att det är nåt slags plywood med ett plastskikt på. Så nu står det här, med målarfärg och två hål efter skruvstädet. Gillar det ändå. I alla fall tills det nya bordet anländer på tisdag, för då åker det ner i våran källare istället.
Min bananhörna. Har fått för mig att de mognar snabbare på elementet. Så där får de ligga och gojsa sig.
Loppisgrejs från förra veckan, ett slags provrör och en mackapär som jag inte vet vad det är. För rakvatten kanske? Eller parfym? 
 
Posted in Flea market
2014-01-19 at 20:31:04Loppishelgen

Det blev hela två loppisar den här helgen. Köpte lite småkrams, klänningen som sagt och en gammal grön trädgårdskanna i plåt för balkongen. Känns som det är länge tills det blir aktuellt att använda den dock, med dubbla strumpbyxor och allt.
 
 
Posted in Flea market
2014-01-19 at 17:41:31en brudklänningsdröm

 
Hittade denna 30-40-tals dröm i spets idag på en loppis. Den låg i en gammal kartong och såg ledsen ut så jag räddade den och tänkte ge den ett värdigare liv. Förutom en odefinerbar fläck som jag nu ska försöka tvätta bort så är den i ett ypperligt skick. Troligtvis hemmasydd och så himla fin.
 
 
 
 
Posted in Other
2014-01-18 at 22:28:37food revolution

Håller ju nästan på att bli en matblogg det här, men det här Ted-pratet måste ni bara se!
Hur sjukt är det att ungarna inte ens vet vad en tomat är? De tror att det är en potatis?!
 
 
Posted in Eatable
2014-01-16 at 12:26:38bananglass till frukost

ja, precis! GLASS! Kostja tyckte jag hade blivit galen när jag gjorde detta för första gången: "Men hallå, du kan ju inte äta glass till frukost, det går ju inte?" Men jorå, det går hur bra som helst ska jag ta och tala om.
 
alltså det här är typ det godaste som finns, ni ser ju på bilderna hur gott det ser ut?!
Precis så smakar det också. Så: Mixa 6 mellanstora frysta bananer i en matberedare eller mixer (om de är för hårda, låt de tina ett tag) till en krämig smet - Klart!
 
Haha, ja det var alltså hela receptet. Konsistensen är precis som glass! Hade tinade hallon med kanel och hemmagjord granola müsli till. 
 
(Bananerna måste vara mogna med många brunar prickar när ni fryser in dem (3-4 timmar brukar räcka) eftersom de då är riktigt söta och goda!)
 
 
Posted in Eatable
2014-01-15 at 12:01:00julbestyr såhär lite på efterkälken

om än lite sent, i tider nu när man egentligen bara vill spy över allt vad julpynt och julmat heter, kommer här en liten film om min jul och om det spännande och ärofyllda uppdraget att köpa gran.
 
 
 
 
Posted in Other
2014-01-11 at 22:32:41


RSS 2.0