Hej igen.

okej, nu har jag klarat av den hela sista säsongen av Ensam mamma söker. Allt blev som jag ville, yes! Och jag ska erkänna att jag rös konstant det sista programmet och jag fick till och med en liten tar i ögat. Jag glädjs mej sa mycket för dem!

Jag har även hunnit med att:
 • Spelat Wii och boxas som en galning 20 minuter i sträck och spöat alla (=sjuk träningsvärk dagen efter)
 • Köpt 3 underbart snygga converse för 45 Euro - tillsammans!
 • Spatserat runt pa tva julmarknader mitt i värsta rusnings-julhandeln. Det var mys ända.
 • Gjort 12 sushirolls
 • Fatt tunghäfta och glömt bort det svenska ordet för glasses. Ni vet sana man har för att kunna se bättre..
 • Spelat fotboll (det har blivit som en liten tradition sahär med söndageftermiddagrna)
 • Försökt sjunga julsanger pa tyska
 • Byggt en egen adventsljusstake och tänt det första ljuset
 • Börjat packa (vi flyttar pa tisdag klockan 11!)
 • Upptäckt att vi har gräsligt mycket mer grejer än vad jag trodde
 • Haft olidlig växtsvärk (Kan man fa det igen bara sadär? Jag trodde jag hade växt färdigt...)


Posted in Other
2009-11-29 at 22:49:10Ensam mamma söker

Det ÄR verkligen asbra. Jag sitter här med ett stort leende över hela ansiktet. De är sa goa! Hela programmet är helt mysigt. Jag är fast. Vi hörs igen om en vecka, jag maste fortsätta.
Posted in Other
2009-11-22 at 19:40:56Today is the day

Idag har jag agerat perfekt hemmafru och städat, bakat kardemummamuffins och för tre sekunder sedan stoppade jag in en pannkaka i ugnen. Kostja kommer hem ikväll och fram tills dess tänkte jag ge "Ensam mamma söker" en chans. Jag snackade nämligen med Isse idag pa skype och hon berättade att "det är asbra!" och att hon och hennes sambos hade stannat hemma och dissat en utekväll just pa grund av det programmet. Wierd? JA. Speciellt när man bor i Barca.
Posted in Other
2009-11-22 at 18:13:04Schnitzel "Jäger Art"

I onsdags firade jag och Kostja ett ar tilsammans med att ga till Oma Kleinmanns, en liten restaurang/bar som Kostja hade hört skulle vara bra. Jag beställde in en cordon bleu med skinka och ost, stekt klyftpotatis & lingonsylt medans Kostja bestämde sej för en schnitzel med svampsas. När det kom in med maten höll vi bada pa att sätta vara drycker i halsen. Vad vi hade fatt in var, vad som kan tänka sej vara den största schnitzeln som nagonsin skadats. Den likson vällde ut över hela tallriken!

"Det här gar aldrig vägen" tänkte jag.Men man ska inte säga hej..När den nagot ovanliga formen av "palt-schwieemen" hade lagt sej en aning
var det jag som fick bära hem honom.


Posted in Köln
2009-11-21 at 23:02:43dagens usch

Ni kommer aldrig att tro vad som just hände. Jag var pa REWE (liknande ICA) för att handla inför imorgon eftersom allt är stängt pa söndagar. (För en gang skull kom jag ihag det och slipper nu sta utan ingridienser imorgon.)
I alla fulla fall, jag hade precis betalat, sagt auf Wiedersehen och styrde därefter mot utgangen - NÄR EN LITEN MUS SPRANG FÖRBI FRAMFÖR ÖGONEN PA MEJ! BARA SADÄR!
Tänk, där bor den säkert med hela tjocka släkten och kalasar pa frukt och annat pa nätterna.
Usch usch usch, där tänker aldrig jag handla mera. Som tur var köpte jag endast ett dussin ägg och en liter mjölk, imorgon vankas det pannkakor!
Posted in Other
2009-11-21 at 21:54:33Alla snubbar vill ju vara katt


Jag älskar gatumusikanter och glädjen de sprider. Idag stod det 8 män pa Ehrenstraße och spelade jazz. Alla människor som gick förbi sken upp i stora leenden, vissa dansade förbi och de flesta letade fram nagra mynt ur planboken. Det var underbart att se! Till och med en äldre man pa kryckor skakade loss sa gott som hans höfter tillät. Och där, mitt i allt, stod jag med ett fanigt leende pa läpparna och trummade med foten i takt till musiken.Posted in Köln
2009-11-21 at 20:31:48Ett nytt försök

Okej, ny dag och nya möjligheter. Idag ska jag göra ett försök att julhandla. Jag kanske är dum som ger mej ut pa stan en lördageftermiddag, men fa fasen, jag har inget bättre för mej. Och tid, det är nat jag innehaver.

(Hejda Hoakley och ha det sa jävla bra i Australien. Sourcream and chili chips, du minns va?)
Posted in Other
2009-11-21 at 12:27:12"I'm a man, I need meat. Soup is not food"

idag lyckades jag med att inte göra nagoting nyttigt alls. Jag gjorde bara en massa saker som Kostja inte hade gillat att jag gjorde. Jag läste en massa bloggar, slösurfade i timmar, at linssoppa (och jag vet precis vad han hade sagt om han hade varit här: "I'm a man, I need meat. Soup is not food".) Jag at fullkornsbröd, diskade direkt efter maten, sag en töntigt löjlig tjejfilm, at tomater och lyssnade pa konstig svensk musik.Jag passade pa, och sa var det med det. mycket mer action än sahär blev det inte idag.Posted in Other
2009-11-20 at 22:48:49I ett barns klara ögon bor den

Jag fick just en stark längtan efter risgrynsgröt, vilket förvanar eftersom jag inte ens gillar det. Hela den här grejen med att det är kallt och mörkt mest hela tiden har gjort att jag sakta men säkert har vaggats in i julkänsla, och vet ni vad? jag stormtrivs! Allt som behövdes för att bota min julfobi var tydligen ett ars franvaro för nu kan jag knappt vänta till att fa äta pepparkakor, pynta granen, sitta i soffan och kolla pa Kalle Anka, öppna paket och krama nära och kära. Ja OJ vad jag ser framemot att fira jul hemma i Lulea med snö upp till taknocken som pa den gamla goda tiden.


Posted in Personal
2009-11-20 at 18:05:43Ensam hemma

Jag är ensam hemma för första gangen och jag vet inte vad jag ska ta mej till. Jag är sa oerhört uttrakad. Och da har det bara gatt en och en halv timme sedan Kostja lämnade mej för Hamburg.

Bit ihop, 2 dar till.
Posted in Other
2009-11-20 at 15:39:53


RSS 2.0