Himmelen i De Haan

Vädret var väl si så där i Belgien. Sol ena sekunden och storm nästa. Vinden blåste molnen snabbt snabbt över himmelen och gjorde den så här mäktig:

Posted in Trips
2011-08-29 at 21:15:58Min dag i ord

Min dag började klockan sex i morse. Det var som sagt 10 grader kallt ute och min första dag på som praktikant på IKEA's Kommunikatons- och inredningsavdelning. (Annars skulle jag aldrig i livet få för mig att stiga upp vid den tiden).

På jobbet fick jag arbetskläder och skor med stålhätta. Byxorna var cirka 3 storlekar för stora och jag såg lite ut som en hip-hop gangster. Jag började med att bygga ett så kallat "Shopwindow". Ni vet de varor som brukar stå i mitten av gången och som tvingar kunden (er/oss) att ta höger eller vänster och på så vis ser andra saker på sidan om och då handlar mer (oj, nu kanske jag avslöjade en affärshemlighet).

Sen var det frukost. Som praktikant får man gratis frukost och lunch och det är väldigt bra tycker jag. Efter frukosten (som var i klass med vilken hotellfrukost som helst) gjorde vi ytterligare ett shopwindow och jag byggde 14 stycken lyktor. Fick ont i tummarna. Sen var det lunch och efter lunchen byggde jag 8 stycken orangea lampor och sen var den arbetsdagen slut.

När jag kom hem ekade lägenheten tom eftersom att Kostja fortfarande är kvar i Belgien.
Gjorde lite bankärenden och handlade mat för veckan. Bokade in några fler jobbuppdrag och fick min första fotolön. Tvingade iväg mig själv till Bauhaus (byggvaruhus är typ det värsta jag vet) för att försöka få tag i en skruv som saknas till mitt stativ, men de hade tyvärr ingen som passade, buhu.

Nu tänkte jag se de sista avsnitten av Grey's Anatomy och sen gå till sängs. Min dag börjar nämligen en timme tidigare imorrn..
Posted in Other
2011-08-29 at 20:29:10.

Om det är någon som undrar hur kallt det är i Köln halv sju en måndagsmorgon så är svaret 10.

10 grader.
Posted in Other
2011-08-29 at 06:25:50Ett första jobbuppdrag

I torsdags var jag i Düsseldorf och fotograferade en lägenhet för Airbnb.com. Jag har nämligen fått jobb som frilandsande fotograf där. Det var mitt första jobbuppdrag och det var hur kul som helst. Resultatet kan ni se här:
(Klicka på bilden för att komma till hemsidan.)
Posted in Photo - Interior
2011-08-28 at 11:53:51Breakfast in Germany, lunch in Holland & dinner in Belgium

Jag har inga bildbevis från Tyskland och Holland på grund av trötthet men här kommer några bilder på när vi spenderade några timmar i Antwerpen. Just nu är vi i De Haan, precis vid havet! Som jag har saknat det.Vi blev tvungna att vandra omkring i antwerpen ett par timmar eftersom vi inte fick komma in i vår lägehet för än klockan fyra. Det gjorde inte så mycket för Antwerpen är jättemysigt.


Staden är även centrum för diamanthandel och diamantförädling.


Okej, jag gillar dörrar. Antwerpen är himmelriket på jorden för såna som mig.


Posted in Trips
2011-08-27 at 13:27:44Hemsidebygge och vykortsverkstad

Nu är det mycket på gång.
Hemsidebygge, poster- och vykortsdesign, fotograferingar, redigering av femtielvatusen bilder från Berlin, filmmakeri och till slut en weekend till Belgien.


Och inom en snar framtid kommer det bli lite ändringar här på bloggen.
Den som väntar får se.


Ring-Bahn, Berlin Westhafen.
Posted in Berlin
2011-08-22 at 21:11:11Streets of Berlin - Französischer Dom

Posted in Berlin
2011-08-20 at 16:01:00Streets of Berlin - Oranienburgerstraße


"Berlin gör gott."Posted in Berlin
2011-08-20 at 14:58:43Streets of Berlin - Kastanienallee
Här är första delen av bilderna fran Berlin, Kastanienallee som ligger i Prenzlauer Berg. Här kan man strosa omkring i timmar.

View photos big HERE.
Posted in Berlin
2011-08-19 at 17:34:30Berlin


Jag har fotat så mycket att jag inte har nå mer minne kvar på min macbook. Jag återkommer när jag har löst det lilla problemet.
Posted in Berlin
2011-08-15 at 01:25:39Teprovning och biobesök

Jag tänkte egentligen göra ett sånt där "ett foto i timmen-inlägg" igår men det här är allt jag har:
Jag försov mig och vaknade precis när mitt tåg till Düsseldorf gick. På nåt vänster lyckades jag ändå komma i tid till studiebesöket hos en théfabrik som var inplanerat. Där inne var det fotograferingförbud och då blev jag sur och rörde inte kameran till på kvällen när jag och Kostja var på bio. Bra film, men biosalongen var för liten och ljudnivån för låg för att kunna äta chips utan att misstas för en kulspruta.
Posted in Other
2011-08-09 at 15:39:40Schnäppchen des WochenendesStoffschuhe, Das Parfum von Patrick Süskind, ein wunderschönes Buch, ein süßes Döschen und The Photo Book. Alles unter 5 €. Muss ich noch erwähnen, dass ich zufrieden bin?
Posted in Flea market
2011-08-07 at 20:26:59Loppishelgen

Vi har alltid sån tur. Vi hade ingen aning om vad vi skulle göra idag, men så kom vi på att det är den första söndagen i månaden, och då är det alltid loppis i Südstadt. Andra loppisen den här helgen, bättre kan det inte bli.


Innan vi kunde börja fyndandet var vi hungriga så vi satte oss på en kulle och åt kebab. Eller jag åt en Lahmacun, en turkisk pizza med sallad och tzaziki. Vanligtvis hur gott som helst, men den här gången var det bara medelmåttigt.


Är det någon som vet vad detta är för några frukt? Ser ut som nypon men växer på träd.


En fin skyldocka som jag gärna hade velat ha i mitt fönster. Eller ja, i ett hörn nånstans. Om jag hade plats, men det har jag inte.


Dessutom slår jag vad om att den skulle kosta en mindre förmögenhet.
Man kan på nåt vis se det på människorna som säljer saker på loppisar. Vissa är såna som är där varje vecka och som säljer antika och dyra grejer. Sen har vi de människorna som har rensat ut sina källare och som bara vill bli av med allting. Och så har vi de snubbarna som har hundraelva kartonger med skräp i som de har köpt av nåt dösbo och som inte har en aning om vad sakerna är värda eller vad de överhuvudtaget är för någonting. Jag föredrar de två senaste typerna, för där kan man verkligen fynda, om man har tur. Och tålamod.


Här ser du mamma, han bor nästintill i adidas-tröjan han fick av er!


Jag älskar små askar. Nån gång ska jag köpa ett helt gäng. Måste bara ta reda på till vad jag ska använda dem till först.


Jag unnade mig i alla fall ett par skor för 2 €.


De ser lite ut som en picknickduk, men väldigt fina ändå, om jag får säga det själv. Han som jag köpte de av (en snubbe med hundraelvatusen kartonger med skräp i) påstod att de kommer fran 70-talet, men det vet jag inte om jag ska tro på. Väldigt bra kvalitet i såna fall. Vi får väl se hur länge det tar innan jag går sönder dem.
Posted in Flea market
2011-08-07 at 19:06:13rain all day and I don´t mind

Jag är så himla trött på att hela tiden prata om vädret. Att vara så beroende av det. Att planera sin dag efter dess bra eller dåliga humör. Att klaga när det är för kallt och sen när det helt plötsligt är soligt och varmt, tycka att det är för varmt. Vad spelar det för roll egentligen? Lite regn har väl ingen dött av?

Posted in Other
2011-08-06 at 17:35:34Book tip!

Posted in Other
2011-08-05 at 17:50:00TV-inspelning och strandbarshäng

Dagen började med en tysk musiklektion. Vi lyssnade på bland annat Hildegard Knef, Rammstein och Die Toten Hosen. (Har tyvärr inga bildbevis på det.)


Därefter var vi på studiebesök på WDR, som är ett radio- och TV-bolag. Där fick vi bland annat sitta på en "läktare" bakom två glasskivor och se när de förberedde en talkshow. Det kändes nästa lite som i Grey's Anatomy, ni vet när de sitter på läktaren och tittar på när de opererar? Programledarna vinkade till oss och vi vinkade glatt tillbaka.


Düsseldorfs TV-torn.Efter skolan begav jag mig hem till Köln. Det var strålande sol så vi satte oss på Sky Beach, som ligger som är en standbar på toppen av ett parkeringshus. (Ligger mellan Neumarkt och Heumarkt.)


Där drack vi ALOHA med flädersmak och njöt av utsikten.
Posted in Other
2011-08-05 at 14:18:55Sommaren snurrar fort

Det är redan augusti och det känns som om halva sommaren har regnat bort.
Men jag klagar inte, jag konstaterar bara.
Posted in Photo - Self portrait
2011-08-03 at 20:24:07


RSS 2.0