En midsommarnattsdröm

Det blev en bra men annorlunda midsommarafton. Vi åt världens största, och troligtvis godaste bakade potatis till lunch, var ut och sprang en runda klockan nio på kvällen och åt varma mackor med champinjonstuvning och drack skumpa. + 2 liter jordgubbar (såklart).
Posted in Eatable
2011-06-25 at 13:15:42Everything you can imagine is real

Posted in Photo - Self portrait
2011-06-24 at 13:55:41Cologne by night (two)

Posted in Köln
2011-06-24 at 11:45:00Glad midsommarDet verkar ju inte direkt bli något grillväder idag, men bara det inte regnar så ska vi sitta i en park och trycka i oss jordgubbar. Bara jag har jordgubbar är jag glad. Jordgubbar, en filt och Kostja. Jag längtar.
Posted in Photo - Portait
2011-06-24 at 09:49:23Cologne by night (one)

När man är ledig och det regnar ute får man tid att kolla igenom både bloggarkiv och bildarkiv. Jag hittade ett par
bilder från i april som jag tror jag ännu inte har publicerat.
Köln är kanske inte vad man skulle kalla en vacker stad egentligen, men den är fin på sitt eget sätt.
Posted in Köln
2011-06-22 at 16:15:00A whole new way of looking at the Dom

Posted in Köln
2011-06-22 at 11:15:00The tattered bookNämen titta här vad jag hittade häromdagen. Den sönderrivna boken heter alltså "Das Mädchen mit den dunklen Augen" vilket betyder "Flickan med de mörka ögonen".

Inget att rekommendera alltså.
Posted in Photo - Street Art
2011-06-21 at 21:49:56Home is wherever I'm with youVarför är det så himla tråkigt väder? Här är det i och för sig 20 grader, men det regnar och är allmänt trist och grått. Idag är det dessutom den längsta dagen på året, så det här kommer ju aldrig ta slut.
Posted in Photo - Self portrait
2011-06-21 at 12:33:11Det var bättre förr, som man brukar säga

Har precis läst igenom hela mitt bloggarkiv och aaaah, min blogg var verkligen mycket roligare förr. Nu är det mest bara bilder kvar, vilket också kan vara trevligt, men jag tycker ju att det är så himla roligt att skriva också.

Så nu ska jag försöka få tillbaka den där rappheten som jag hade förut och som får mig själv att titta tillbaka i arkivet och tänka (utan att vara dryg), "haha, där var du allt fiffig".

Jag kommer även att göra några repriser på gamla inlägg som får mig att tänka tillbaka och som får mitt hjärta att le igenkännande inombords. Vi får se hur det blir. Förhoppningsvis bra.
Posted in Other
2011-06-20 at 16:33:00Repris från 13 Oktober -08

Det här inlägget skrevs när jag hade en resa till Australien framför mig, jag skulle åka på ett Work and Holiday-visum och stanna ungefär 6 månader var det tänkt. Nu blev det så att jag stannade 9 månader och att jag på vägen träffade mitt livs kärlek. Det är dock en annan, mycket längre historia.Jag har börjat städa ur mitt rum. Det känns oerhört vemodigt samtidigt som det känns väldigt väldigt bra. Jag hittade min studentmössa hängandes på en tavla, tog på mej den och spatserade nostalgisk runt i lägenheten en stund. Precis som Doktor Cosmos brukade vandra fram och tillbaka, fram och tillbaka för att tillslut komma på en idé.

Pling! sa det plötsligt  och jag kastade entusiastiskt ur mej: 
"HEY! Jag ska bli militär eller nåt så jag får ha på mej en sånhär varje dag!" 
"Nämen, ska du döda folk?!",
fick jag av mamma till svar. 

Tack för den uppbackningen mammi, tänkte jag och la tillfälligt ner de framtidsplanerna för att istället sätta mej ner på golvet för att läsa vad folk skrivit i mössan. Bland osammanhängande och svårtydda hälsningar som "Du är bäst på att rulla köttbullar", "Rolandgirl" och "Klipp dej och skaffa ett jobb för fan!" hittade jag dessa vackra ord: 

"När du är typ 70 och läser detta, hoppas allt blev som du ville. KÄRLEK."
Det värsta med livet är att det inte sänder några repriser av de bästa ögonblicken.
Posted in Personal
2011-06-20 at 13:34:38Snabba cash

Såg Snabba Cash igår, cirka 100 år efter alla andra. Den var bra och obehaglig, var tvungen att pausa flera gånger för att göra någonting annat när det blev för intensivt. Men vad var grejen med det dåliga slutet? Var det verkligen så det slutade i boken också?
Posted in Other
2011-06-20 at 13:20:03Spendera mer tid i duschen!

Jag läste för någon dag sen en text/ordspråk som gick någonting i stil med: "The shower is the place your mind wanders, the place you can solve problems and get great ideas."

Jag tänkte inte mycket mer på det, men efteråt - igår närmare bestämt, fick jag världens snilleblixt när jag i duschen! Och då kom jag även på att jag vid flera tillfällen har kommit på mer eller mindre bra idéer när jag stått där inne i badrummet. Det måste ha någonting att göra att när man duschar inte tänker på någonting speciellt, utan låter tankarna flyga fria.

Så nu ska jag iväg och inhandla lite grejer för Ingrids present på hennes dopdag. Mer kan jag tyvärr inte skriva här eftersom jag vet att hennes föräldrar brukar kika in här med jämna mellanrum...
Posted in Other
2011-06-20 at 13:11:37I'm a dreamer

Posted in Photo - Self portrait
2011-06-19 at 15:09:31Himmelen brinner!
Igår gick "Wake the line" av stapeln, en wakeboardtävling som jag verkligen hade sett framemot. Tyvärr anlände vi precis när finalen var avgjord. Och jag som hade tänkt filma.. Jag fick i alla fall några bilder på den brinnande solnedgången. Alltid något.
Posted in Photo - Nature
2011-06-19 at 11:45:43Everything is art
Man undrar ju vem som har slitit sönder en bok och varför den ligger över hela gatan.


Posted in Photo - Street Art
2011-06-16 at 12:09:05Dear Blank, please blank.
Jag tipsar om den HÄR sidan igen. Lätt beroendeframkallande.
Posted in Inspiration
2011-06-14 at 15:14:00Drömhem

Jag har, som alla andra antar jag, en inspirationsmapp på datorn där jag samlar alla underbara bilder jag hittar på nätet. För det mesta handlar det om inredning men det är även kläder, pysselidéer och knasiga bilder.

Här kommer några favoriter som jag egentligen bara skulle vilja hoppa rätt in och bo i.


Vissa av bilderna har jag tyvärr ingen som helst aning om var jag har hittat..
Men de flesta leder till källan om ni klickar på dem.
Posted in Inspiration
2011-06-14 at 11:38:58Havet

Ända sedan jag flyttade hit, för nästan två år sedan, har jag saknat havet.
Uppvuxen i Luleå, en halvö med en hamn på varje sida, känns det instängt att bo mitt i ett land. Åt vilket håll ligger havet? Vart kommer vinden ifrån?
Ibland saknar det jag det verkligen.

Havet.

Och min hemstad Luleå.

(Även om filmen är gjord i den lilla byn Gradac som ligger i Kroatien.)
Posted in Music & Video
2011-06-13 at 21:08:23Schöne Momente, die man so schnell vergisstLunch i solen med mina två bästa vänner (cykeln och Kostja) är en bra paus från all plugg.
Posted in Photo - Random
2011-06-12 at 17:34:12Trip to Königswinter/Drachenfels

Trip to Königswinter/Drachenfels from Martina Hansson on Vimeo.

At friday the 13th my class and I went on a trip from Cologne to Königswinter, to mount Drachenfels, the most climbed mountain in Germany. We walked and walked... and walked.

However, once we hit the top we had an incredible view.


 

Förlåt mig för mina alltför skakiga händer. Visste inte ens att jag hade såna.

Posted in Music & Video
2011-06-12 at 09:09:00Life as it should be

En balkong, en mamma, jordgubbar, nektariner, yoghurt, chilinötter,
kroatisk ost, kex och vågornas brus i öronen.
Posted in Trips
2011-06-10 at 18:16:00Svensk sommar


Hoppas, hoppas, hoppas att vädret håller i sig
för om 18 dagar sticker jag iväg hem till Luleå!

Vi ses där!
Posted in Other
2011-06-10 at 15:01:00Kroatien - Gradac & Makarska

Nu kommer det mer Kroatienbilder!Vi bodde på ett jättefint hotell som hette Hotel Marco Polo som hade en restaurang med HUR god mat som helst. Kom på mig själv att ligga och drömma om deras fisk med tryffelsås i natt när jag inte kunde sova. (Som jag tyvärr inte hann ta kort på.)


Det här hann jag dock ta kort på! Himmelskt gott!


Jag drack (kanske ohälsosamt) många Orangina.


Utsikten från vår balkong. Man kunde höra havet när man hade balkongdörren öppen på natten. Åh vad jag saknar havet!


Ja, jag älskar dörrar, fönster och dylikt. Tycker det är så fint.


En dag åkte vi på en utflykt till Makarska. Bussen var 40 minuter sen och när den väl kom var den full och vi skulle inte få åka med, utan vänta på nästa som skulle komma en timme senare. Men då sa mamma "Pleeeease?!" och vi blev insläppta. En station efter oss steg det på en gammal farbror som jag erbjöd mitt säte (jaa, bussen var visst inte full i alla fall?) men han svarade på tyska att han minsann fortfarande kunde stå på sina egna ben. 4 mil och en timme senare var vi i framme.

.

Det första vi såg var en DM butik (en av mina tyska favoritaffärer, de har allt mellan bodylotions till ögonskuggor och Bionade) och på vägen därifrån shoppade vi upp halva butiken. Jag tror att både jag och min mamma har ett lätt beroende av "söta små burkar och förpackningar som kan vara bra att ha".
Posted in Trips
2011-06-10 at 12:55:07Strandväskan

Tack tack tack Louise! Den används flitigt :)
Posted in Photo - Random
2011-06-10 at 12:51:42En drömsk bild - Före och efter

Nu när jag är klar med Tyska 1 så får jag äntligen tid för den andra kursen jag har läser, Digital Bildbehandling.
Den första uppgiften vi skulle göra var att ta en bild, bildbehandla den och sedan skriva en dokumentation om vad du har gjort och varför och vad ditt budskap är med bilden. Här är min uppgift:


(Haha, mina ben är så bruna ut att de nästan ser smutsiga ut.. Du får passa dig Isse, om 18 dar kommer jag! Förhoppningsvis är brännan fortfarande kvar vid det laget..)

Jag håller fortfarande på med dokumentationen, vilken ändå inte är så himla kul att läsa tror jag, så jag tror vi skippar det. Vad jag ville förmedla var i alla fall förmedla en drömsk känsla, ni vet den härliga känslan när man är på väg ut i världen, känslan att vara fri att själv bestämma vad vi man vill göra med sitt liv, var man vill bo och vilka man vill ta med på sin resa. Lite som den den här texten som visst går att köpa på T-shirts lite överallt:

"Quit your job - Buy a ticket - Get a tan - Fall in love - Never Return"

Eller helt enkelt -  Anyway the wind blows

Posted in Photo - Self portrait
2011-06-10 at 00:15:35Ibland är en dröm det finaste man har

Posted in Photo - Self portrait
2011-06-09 at 12:47:21Anyway the wind blows

Posted in Photo - Self portrait
2011-06-07 at 21:15:44Kroatiska katter

Resan till Kroatien har gått i kattens tecken. Vart vi än har vänt oss har där legat en katt, redo att (i alla fall vad vi har trott) bli räddad.

Det värsta var när jag var mitt uppe i "Bibliotekskatten Dewey : en småstadskatt som älskades av hela världen", en bok om en katt som slängts in i ett bibliotekets bokinkast och som sedan blir omhändertagen av personalen, så kom en liten kattunge, knappt 5 veckor gammal, jamandes springande mot oss och började stryka sig uppför våra ben. Vi tittade efter mamman, eller ägaren, vem som helst som kunde förbarma sig över den lille kraken men ingen verkade vilja veta av den. Där ett tag började vi nästa överlägga om vi skulle smussla in den på hotellet och ta med den hem. Tillslut kom dock några kroater som, på knagglig tyska, fick fram att den lille kattungens syster eller bror höll till lite högre upp på kullen och när vi bar den lilla katten, som hade hunnit bli så trött att den nästan somnade i mammas famn, upp på kullen, hittade vi en liten matskål och en ännu kattunge, förmodligen kattungens syskon.

Vi kunde pusta ut. Nu hade han i alla fall sällskap och det verkade som om han blev omhändertagen där han nu var. Men vilken action och oj vad ont det gjorde i hjärtat.

Tyvärr blev det aldrig någon bild tagen av den lilla kattungen eftersom vi hade fullt upp att ha ont i hjärtat, men här kommer en liten mix av de andra katterna vi stötte på under resans gång:

Posted in Trips
2011-06-06 at 22:48:10More DubrovnikPosted in Trips
2011-06-06 at 22:26:53Lyckan när en bortkommen väska kommer till rätta igen.

Nu är både jag och min väska tillbaka i Köln igen. Vi skiljdes åt någonstans på Köpenhamns flygplats, där den (tillsammans med bagage från 30 andra personer som också flög från Stockholm) valde att stanna och jag flög vidare till Düsseldorf. Hur man lyckas glömma packa in så många bagage i ett flygplan och sen verka förvånad kan jag för mitt liv inte förstå, men nu har jag i alla fall fått det hemkört, så jag är glad och nöjd.

Var väldigt orolig att flaskan med saltvatten som jag tagit med till Kostja hade kommit bort, och inte minst mina två nya färgsprakande bikinis som nu ska invigas på Aachener Weiher.
Posted in Trips
2011-06-06 at 11:32:49


RSS 2.0