Jag är räddad.

Imorse kom räddningen pa posten. Mera persikor! Och en massa andra saker! Varje gang jag tog ut nagot ur paketet växte mitt leende. Lägg även märke till tandtraden som min kära mor sa omtänksamt lagt ner i paketet. Kan behövas after allt godis och dippar och grejer!
Det var en perfekt start pa denna dag som fortsatte i samma stil.
Jag hittade bland annat en diamant ute pa gatan. Den var dock en aning oslipad men fin nog att göra ett halsband av tillsammans med ett örhänge och en gammal nyckeln jag hittat nagonstans.
En annan bra sak som hände var att jag fick pengar fran CSN, varav vissa jag investerade i ett par fina underkläder fran H&M.


En riktigt lyckad dag om jag far säga det själv.


Posted in Other
2010-01-29 at 00:06:54Okej, vem är detta?

Posted in Art
2010-01-28 at 22:35:16Dagens fixande och trixande i Illustrator.


20 poäng och en stor applad till den som lyckas gissa rätt pa bada!Posted in Art
2010-01-26 at 20:08:09Första dan i skolan


Första dan i skolan idag. Har fatt i uppgift att göra ett självporträtt i Illustrator i svart, vitt + en annan färg tillsammans med ett ord som beskriver mej. Uppgiften ska vara inlämnad nästa fredag. Sa idag har jag hallit pa att fixa och trixa för att försöka lära mej och komma igang lite. Och här är resultatet. Min första illustration nagonsin: Agnes!(Hon ser lite ut som en transvestit, men det är inte helt lätt ska jag tala om!)
Posted in Art
2010-01-25 at 23:12:53YEEES!

Jag fick mina böcker i tid! Idag damp de ner i brevladan alla tre. Photoshop CS4 Grundkurs, Illustrator CS4 Grundkurs och Typografi, bild och grafisk design. Tre dagar og det att skicka fran Sverige. Bokus är bra.
Men oh va nervös jag var att jag inte skulle hinna fa hem dem i tid till när kursen börjar pa mandag. Jag ser verkligen fram emot att börja plugga igen. Fa lite rutiner och struktur i vardagen sa att säga.
Posted in Other
2010-01-22 at 14:40:39Haribo macht kinder froh


Operation Hitta-godisar-som-spelar-i-samma-liga-som-Haribo-persikor har börjat.

Först ut är "Sura bönor".

Smaken är riktigt god, men är lite väl sega. Pasen är större dubbelt sa stor som i Sverige.
Helt klart ett plus..

Jag ger dem 2,5+ av 4 persikor.

Posted in Eatable
2010-01-21 at 21:49:46Finbesök!

Igar hade vi  besök av tva sköna prickar. Det var ett bra tag sen vi sags , mellan tummen och pekfingret skulle jag tro att det var kring 2-3 manader sen sist. Sa det var ett kärt aterseende vill jag lova! Synd att de inte kunde stanna sa länge bara. De sa nagot om att de var paväg till andra sidan jorden och att de egentligen bara hade sett fel pa kartan. Kom tillbaka snart! Ni är alltid varmt välkomna.Bade himlen och solen tittade in (ut) igar.
Posted in Personal
2010-01-21 at 16:47:14Lystring alla hockeyfans!

Ishockey VM gar av stapeln i Tyskland i ar. Och inte nog med det, hälften av matcherna, inklusive finalen, spelas i Köln. Ja precis, Köln! Jag hade ingen aning om detta. Men nu kan ju alla komma och hälsa pa mej och samtidigt se pa hockey. Bra va?
Posted in Köln
2010-01-21 at 16:39:47En perfekt start pa dagenBättre frulle far man ju leta efter.Posted in Eatable
2010-01-21 at 15:57:41.Allt i var lägenhet är i princip vitt. Soffan, väggarna, TV-bordet, databordet, matbordet mm. Detta för att ge känslan av att rummet (ja det är bara ett) är större än vad det i verkligheten är. Sa istället för att ge stället lite färger tänkte vi hänga upp lite coola bilder och sa. Jag har bland annat bestämt mej för den här. Den är ju i och för sej inte särskilt färgglad. Men jag gillar den och den talar sanning.

Hittat nagonstans pa: http://www.foundshit.com
Posted in Photo - Random
2010-01-18 at 21:01:44Fear can hold you prisoner. Hope can set you free

Igar hade vi en förstklassig söndag  där vi spenderade hela dagen tills sängs med filmer, champinjoner och hemgjorda krutonger dippade i dipp (OLW's Sourcream and Wildonion, direktimporterad fran Sverige).

Först ut var Shawshank Redemption, den bästa filmen nagonsin i hela vida världhistorien.
Om ni har sett den, se den igen och om ni inte har sett den SE den idag! Och jag skojar inte. Okej?
Den andra filmen vi sag var Insomnia med Al Pacino. Ingen höjdare direkt.


Posted in Music & Video
2010-01-18 at 20:45:35Gardagens

Igar prövade vi pa Kölns uteliv för andra gangen nagonsin sen jag flyttade hit. Vi lyckades ramla in pa en liten klubb utan namnskylt där man fick sla tärning för att se hur mycket man skulle betala i inträde. Kostja började, och slog först en sexa för att snabbt snappa upp tärningen igen (i tron om att vakten inte sag honom) och sla en gang till, denna gang en tvaa.

Och sa blev det min tur. Skakade tärningen omsorgsfullt i mina kupade hände. Viskade lagt: "Snälla du", och kastade. Knep ihop ögonen (vars ögonlock täcktes av ett perfekt tunt lager av Wet n Wilds highlighter) och bad tyst för mej själv. "Snälla Gud, lat det inte bli en sexa nu. VAD SOM HELST förutom en sexa."


Nu undrar ni säkert ifall han hörde min bön.
Svar: Negativt. Det maste ha blivit nagot tjall pa linjen. För vad blev det, om inte en sexa. Vad blev det om inte en sjukt irriterande jäkla sexa?! Av alla dessa tillfällen?! Alla dessa ganger jag spelat Yatzy eller Monopol, da jag önskat sa innerligt pa en sexa har den varit helt och hallet gömd för allmänheten. Men nu, när jag minst av allt vill se den dyker den upp. Och skrattar mej hanfullt rätt i ansiktet. Jag kan nästan svära pa att om de sex prickarna hade kunnat sjunga hade de tillsammans tagit ton och brutit ut i Astrid Lindgrens Pilutta-visa.
Posted in Köln
2010-01-17 at 21:42:25Wet n Wild

Äntligen har jag hittat den!

Jag har letat efter "Wet n Wild Cover All" hur länge som helst. Jag hade hört att den skulle finnas pa Kicks eller Ahlens sa när jag var i Lulea var jag in äverallt men ingen hade ens hört talas om denna lilla pryl med det underliga namnet. Men sa igar, när jag och Kostja var i Kalk (stadsdelen med de flesta 50 cent-, 99 cent- och 1 Euro-stores i hela stan) och gjorde lite ärenden sa var den bara där! I en affär vid namn Mäc-Geiz som bara ville ha 3 Euro för den. 3 Euros! Och inte 50 kr som jag hade hört att den skulle kosta. Vilket fynd!

Och inte bara det, den är bra ocksa!
Den gröna concealern neutraliserar, den ljusrosa ljusar upp mörka partier,
den hudfärgade döljer och den vita ger vackert skimmer!

Jag älskart!


Posted in Flea market
2010-01-16 at 15:57:44Mayday mayday

Hjälp den sista Haribo persikopasen fran Sverige är slut! Vad ska jag göra?!Posted in Other
2010-01-16 at 15:25:21Flytten!

Jo, vi har ju flyttat! Jag känner mej redan sa hemma här sa jag kan inte minnas att vi har bott nanannanstans. För oss som har bott 8 personer i ett rum pa inte mer än 20 kvadratmeter i drygt ett ar känns 26 kvadratmeter pa tva personer som värsta lyxen! Och vi har inte bara egen kyl, ugn och badrum utan även en garderob man kan ga in i. Alla tjejers dröm. (Om än bara 1,5 steg, men ända. Den gar att ga in i). Och det bästa av allt, här är det är inga andra människor som ränner in och ut hela tiden.Posted in Other
2010-01-14 at 19:56:38Julen hemma i Lulea


Okej, nu kör vi en kort uppdatering igen. Fasen, maste bli bättre pa det här. Det är ju tydligt.

Jul hemma i Lulea var jättemysigt, och vi fick verkligen som vi ville i fragan om snö. BIGTIME! Det snöade och snöade och snöade. Kostja var salig. Jultomten kom 2 hela ganger med massor av paket till var lägenhet (bland annat en ugn som vi lyckades packa ner och ta med oss hem till Köln i pappas gamla hockettrunk, tva älgkuddar till Kostja och hornen av den första älgen Lilldannes skjutit. Fördomar om tyskar maste ligga i familjen..), vi sag Lulea förlora mot Södertälje (men vi fick i alla fall en guidad tour i det nya Coop Arena och det var inte fy skam!), Plannja vann, vi akte pulka pa Ormberget men det var i stort sett inge glid alls, pga av all snö. Kylan slapp vi inte heller undan, utan vi lyckades spräcka Kostjas köldrekord bade en och tva ganger. Rekordet slutade tillslut pa minus 23. Den kvällen introducerade jag honom för en spark, en sa kallad "kick". När vi var hos farmor och farfar pa julafton skrattade farfar när han fick se Kostjas sneakers och muttrade "Följ med här." Vi gick ner i källaren och där drog han fram ett par riktiga grova bautastora jaktskor! (tänk storlek U-bat) "Sa, nu behöver han inte frysa mer." Och sa var det med det.Vi besökte Gammelstan och han kunde inte sluta faschineras av alla
sma röda hus á la Bullerbü.

Ps. Han ser väl inte ut att frysa alltför mycket va? Han blev papälsad av hela släkten med jacka, mössa, vantar, skor och hela köret. Han säger i alla fall att han skulle kunna tänka sej att aka tillbaka, sa jag tror inte han blev helt och hallet avskräckt. Jag tror vi gjorde ett bra jobb. ds.

Posted in Other
2010-01-14 at 19:23:14


RSS 2.0