Jag = pratkvarn?

Nu är även det muntliga testet avklarat. När jag kom dit var min mun torr och mitt hjärta bankade lite hårdare än vanligt. Men när jag klev in genom dörren och började prata släppte allt. Jag pratade och pratade och pratade. "Blalblalbalbalbalbalbalba.....bla bla bla bla.." Tills de stoppade mej. "Okej, det räcker. Sluta prata nu."


Det är nog den första gången i mitt liv som någon sagt att jag pratat för mycket.

Posted in Fun
2010-05-31 at 14:58:41Första testet avklarat

Sahär firade vi i fredags att jag hade klarat av det första testet av 2 i tyskan.
Imorrn är det det muntliga testet som gäller och jag är rädd. Men jag sitter här och försöker ställa mej in mentalt, da gar det för det mesta vägen.
Posted in Eatable
2010-05-30 at 17:23:19Lördagens skörd


Igar var vi pa loppis hela dan. Solen sken och det var riktigt varmt för en gang skull. (Nu är det 14 grader och regn igen..) Jag älskar verkligen loppisar. Det är en san smart idé. Folk kan sälja saker som det är trötta pa och vi andra kan köpa grejer som vi inte visste att vi behövde. Igar köpte vi: Mjukisbrallor  för 15 kr (för att vi inte ska slass om mina som Kostja alltid snor), en bakform liten nog att rymmas i varan lilla ugn för 5 kr, en liten kastrull för 20 kr - Perfekt till att skumma mjölk till en Latte, och en avlang thésil som är formad som en pinne för 5 kr.
Högpunkten pa dagen var:
En miniliten koffert för 5 kr! Egentligen var det en lite miniräknare där i, men den fungerade inte. Men det gjorde inget för jag använder den ända som en korthallare. Helt perfekt! Jag är hur nöjd som helst och har sprungit omkring och visat alla jag träffat. Kostja later mej hallas, men han tycker mest att den är onödig.
Onödig men cool.
Posted in Flea market
2010-05-30 at 17:01:28Loppisdag

Idag är det lördag. Lördagar är loppisdagar!
Senare ikväll ska vi till Kostjas mamma och äta kartoffelpuffer (potatisbullar fast gudomliga!) och fira att mitt första test är gjort.
Det gick bra föresten.
Posted in Other
2010-05-29 at 11:44:41Parmiddag

Snart ska vi iväg pa var parmiddag Det slog oss just, vi hänger inte omkring med nagra par, alla vara vänner är singlar!

Det är Kostjas kusin och hans fru som kommer pa besök och vi tänkte som sagt ga ut och käka middag. Sen blir det nog att ga ut en sväng men det kommer inte bli sa sent för mej för jag har ju det första tyskatestet imorgon. Hörförstaelse, läsförstaelse och skriftligt test. Tror det gar bra, vi har redan gjort nagra gamla test och da hade jag bara nagra fel. Det blir lite svarare pa mandag da vi har ett muntligt test. Kommer tvinga Kostja att prata tyska med mej hela helgen!
Posted in Other
2010-05-27 at 19:35:36Det här med fotboll

Okej, pa tal om det här med fotboll. Jag kan ju erkänna att jag inte är den mest intresserade av fotboll. Men sa är det ju sahär att jag bor i Tyskland och här i Tyskland räknas fotboll som nationalsporten (pa samma plats som öldrickandet). VM närmar sig och jag hittade en rolig liten checklista pa facebook med regler till oss tjejer. Jag läste upp den för Kostja och han nickade och höll med:


1. Läs sportsektionen i tidningar så att vi har ett gemensamt samtalsämne, annars, bli inte förvånad om jag inte pratar med dig under denna månad.

2. Under hela månaden är TV:n min, min, och endast MIN hela tiden, utan undantag. Tänk inte ens på att fråga efter kontrollen.

3. Om du måste passera framför TV: n under ett pågående spel, kan du göra detta utan att störa eller föra oväsen. Ett tips är att du kryper tyst förbi.

4. Under matcherna ta mig för döv och blind. Förvänta dig inte att jag skall vara närvarande, lyssna, titta, öppna dörren, svara i telefonen, titta till barnen, säger hej till din mamma, gör inköp, etc. Förvänta dig absolut ingenting!.

5. Du måste fylla kylen med öl samt le och välkomna mina vänner om de kommer för att dela på några timmar av fotboll med mig. ? Som ett tecken på min tacksamhet låter jag dig titta på TV från midnatt till 4, förutsatt att de inte visar några repris på matcherna.

6. Om du ser mig upprörd eftersom mitt lag förlorar. Försök inte muntra upp mig med ord som "det är inte så viktigt" eller "det kommer nog att gå bra ska du se". Detta gör mig endast argare.

7. Du kan sitta och titta på en match med mig, och du kan till och med prata med mig MEN detta endast under de reklamavbrott vid halvtid. (Detta är när TV:n inte visar några spelare). Undvik att försöka föra kommentarer om matchen, dess spelare och dess tekniska spel. Missbruka inte mitt förtroende för dig.

8. När ett mål visas i repris är detta mycket, MYCKET viktigt. Oavsett om du såg dem tidigare, eller om jag känner dem utantill. Jag vill se dem igen, många, många, många gånger. (Förstått?)

9. Eftersnacket av matcherna under kvällen är lika viktiga som själva matchen. Du skall inte vågar säga något som "Men om du redan sett den, varför byter du inte?" eller "Är det inte tråkigt att se samma sak varje gång?".
Nej, nej, nej ... och NEEEEEEEJ!

10. Slutligen, undvik att fälla kommentarer som:
"Tur att fotbolls-VM är vart fjärde år!"
"Lyckligtvis varar det bara en månad." Jag har med åren blivit immun mot dessa uttryck och bara så att du vet, gå och förbered dig för dessutom finns det: Champions League, EM, FA cupen, Copa Libertadores, Bundesliga, Engelska ligan, Italienska ligan, Spanska ligan, och sedan börjar förberedelserna in för nästa VM.Och för att förtydliga detta visar jag er hur varan hall ser ut. Kostja har hängt upp en turneringsplan där man kan fylla i vem som vann med hur mycket och bilder pa hela det tyska laget.
Pa andra sidan hallen (den är inte sa stor om man säger sa) hänger detta:
En annan plan, en exakt likadan, som han proppsade pa att hänga upp.


Världsmästerskapen i fotboll är tydligen inget man leker med.
Posted in Fun
2010-05-27 at 11:29:10Den officiella VM-sangen


Jag kan lyssna pa den om och om och om igen. Snacka om att han kommer bli känd den här snubben. Gillar det skarpt!
Posted in Music & Video
2010-05-26 at 20:26:23Ny design!

Detta är vad jag har haft mej för idag - Jag har fixat en ny design till bloggen! Vad tycks?
Jag hittade ingen bra profilbild pa mej själv sa det fick bli mina fötter pa världens (enligt National Geogrphics?) näst vackraste strand, nämligen Whitehaven Beach i Whitsunday Islands, Australien. Världens vackraste strand strand i hela världen (enligt mej) är Radical Bay pa Magnetic Island i Australien. Den stranden har allt! Kokospalmer, träd, klippor, grottor, glest med folk och stora vagor.  Att ga omkring barfota där som terapi för fötterna.


Whitehaven Beach i juni förra aret.Radical Bay har stora vagar. (i alla fall i mina matt mätt)


Är nästintill folktomt.
och har palmer och... apor?


Posted in Trips
2010-05-26 at 19:58:26Majtradition

Det här inlägget har jag velat posta länge, men det har som inte riktigt blivit av för än nu.Den första maj hängde det björkar lite överallt här i staden. Traditionen är att alla män köper en utsmyckad björk till den kvinnan de älskar, ju större desto bättre. Kostja trodde inte att jag visste om den här lilla traditionen men min lärare hade förklarat för oss dagen innan... Han fick daligt samvete och lovade att ge en till mej nästa ar. wihoo!


Posted in Köln
2010-05-26 at 16:23:53Det här är Kölner Dom by night

Posted in Photo - Random
2010-05-26 at 16:19:42En liten sak bara

Varfär kliar det alltid överallt när man precis har malat pa nytt nagellack? Bara liksom föratt. Bara för att det inte gar att klia utan att sabba nagellacket. Jag blir galen!
Posted in Personal
2010-05-24 at 15:30:46Leifing

Jag hittade ett rätt roligt klipp fran 100 höjdare.
Posted in Fun
2010-05-23 at 17:37:44När pojkvännen är borta dansar salladen pa bordet

Idag akte Kostja till Amsterdam för att träffa nagra snubbar han träffade i Australien. Lite trist är det att inte ha honom här men jag försöker tänka positivt. Nu kan jag till exempel äta endast sallad (med tomat) till middag utan att han protesterar i stil med: "I'm a man, I need meat" eller "Sallad is no food!".

Jag aterkommer när jag kommer pa andra saker jag ska passa pa att göra.
Posted in Eatable
2010-05-21 at 18:24:55Rolig tandläkarreklam

"Vem är rädd för tandläkaren? Inte vara kunder!"


Posted in Fun
2010-05-21 at 15:36:45yesterday

Igar blev det riktigt varmt tillslut. Vi tog en promenad genom alla parkerna till stadsdelen Nippes där Kostjas mamma bor. Där blev vi bjudna pa stekt potatis, schnitzel och ägg. Hon tipsade mej om nagra sidor där man kan hitta medryttarhästar. Jag vill verkligen börja rida igen! Ska kolla upp möjligheterna.Lite senare satte vi oss pa en Joe Champs, en amerikanskt sportbar, och hejade fram Tyskland till semifinal i hockey. Det var riktigt bra tryck där inne. Riktigt roligt att se. I slutet av tredje perioden, när Tyskland ledde med 1-0 blaste domaren och alla trodde att det var över. Alla spelare skuttade ut pa isen för att fira och en röd matta rullades ut. Strax därpa visade sej vara var en hundradel kvar av matchen. EN hundradel! Lite fanigt kan man ju tycka kännas eftersom inget egentligen hade kunnat hinna hända pa den där lilla hundradelen som var kvar men: "Ska det va sa ska det va," som min morfar skulle ha sagt. Sa alla utrymde isen och en hundradel senare var Tyskland i semi. Vilken sensation. Ska bli kul att se nu pa lördag.
Posted in Photo - Random
2010-05-21 at 15:23:45Här i krokarna

Här kutar jag runt om dagarna. Eller kutar och kutar. Jag joggar omkring lite smatt.
Springrunda gick bara pa 20 minuter igar, istället för förra veckan da det tog 25-30 min. Jag avancerar!
Udden 2010, here I come!
Kolla här vilka sötnosar! De är jättejättesma och blir alltid hur rädda som helst när man springer (gar) förbi, även fast jag alltid försökter smyga.Goschimooo!

Posted in Photo - Random
2010-05-19 at 22:24:25Stressad? Spänd?

Posted in Fun
2010-05-19 at 22:15:55Flohmarkt

I lördags var vi pa en loppis och fyndade.En liten koffert för 30 kr. Jag vill aka nagonstans nu pa momangen sa att jag far tillfälle att använda den.  Jag kommer att vara coolast pa planet till Lulea nu i juli.
2 glasburkar för 10 kr styck. Perfekt förvaring för mjöl och socker.
En kaffemaskin och en mjölkskummare för 40 respektive 15 kr. Precis vad vi letat efter, fast mycket billigare.Och 2 fräna tavlor för 20 kr.

Det var en lyckad dag skulle man kunna säga. Det kommer bli mer loppisar i framtiden, det är ett som är säkert!
Posted in Flea market
2010-05-18 at 20:26:51Fredagen i bilder del 2


Här spelas i skrivande stund hockey-VM. Jag är tyvärr inte alls insatt. Men jag hörde att Sverige vann mot Kanada. Yeah!Posted in Photo - Random
2010-05-17 at 22:33:18Fredagen i bilder del 1

Det är inte bara hockey-VM här i Köln. Det är Sparristider ocksa!
Efter en lang tids letande hittade vi varat hänglas till slut.
Här är vi pa "fel" sida av Rhein. Cool utsikt hade vi i alla fall.


Posted in Photo - Random
2010-05-15 at 23:39:50Tyskt samhällsorienteringstest

I fredags skrev jag ju som sagt ett test i tysk politik, historia och kultur. Testet hade 25 fragor och skulle ta ca 45 minuter. För mej tog det 5. Alla fragor hade 4 olika alternativ och var i stil med:

Vad är en tysk lag?
a) Det är förbjudet att röka pa gator
b) Alla kvinnor maste bära kjol.
c) Det är förbjudet att misshandla barn.
d) Det är förbjudet för kvinnor att dricka alkohol.

eller:

Du har ett möte hos Arbetsförmedligen och har blivit sjuk. Vad gör du?

a) Jag tar med mej en present som ursäkt nästa gang jag kommer dit.
b) Jag gar helt enkelt inte dit.
c) Jag ringer och förklarar att jag inte kan komma och ändrar mötet till en annan dag.
d) Jag skickar dit en annan person istället för mej själv.

Jag tror nog att jag klarade det.
Posted in Fun
2010-05-15 at 22:17:52Bilder fran torsdagen

Paväg upp i Kölner Doms vänstra torn. Här har vi inte ens kommit halvvägs och vi var redan tvugna att vila.Den här lilla kyrk-klockan började klinga när vi stod ca 2 meter ifran. Gissa om jag fick en hjärtattack.Observera snubben i bakgrunden. Snacka nackspärr.Altstadt - Gamla stan
Posted in Photo - Random
2010-05-15 at 21:56:39Sista skoldagen

Nu springer jag iväg till tunnelbanan! Har egentligen bara testet att göra sen är det över!
Sen blir det att turista runt här i Köln ännu mer.
Posted in Other
2010-05-14 at 08:49:10Dagens insats

Dagens träning blev 533 trappsteg upp och lika manga ner igen. Vi gick (klättrade) nämligen högst upp i Kölner Dom. Nu när Kostjas familj är här ska vi passa pa att göra alla turistgrejer vi ännu inte gjort.

"Kein Aufzug" - Ingen hiss!
Fler bilder kommer imorrn för nu maste jag plugga lite. Har nämligen ett test i politik, historia och kultur i morgon bitti. Som för övrigt är min sista dag! I slutet av maj har vi 2 stora test och sen far jag certifikat B2 i tyska.
Posted in Köln
2010-05-13 at 22:44:35jordgubbsröra

det blev världens värsta storhandligen. vi bestämde oss för att bjuda pa tacos, sa de krävs ju en hel del ingredienser. gurka, sallad, tomater, majs, kidneybönor, sas, krydda, köttfärs, tortilla och ost.

jag köpte även ett kilo jordgubbar och slängde ihop en smulpaj. Fast smulig blev den inte alls. Den blev mer som en gröt. jag tror jag hade för mycket bär och för lite deg. den smakade i alla fall.  nu ska jag sova tills jag vaknar.
Posted in Other
2010-05-12 at 22:55:27Mittwoch

Jag har känt mej trött i flera dagar nu, och jag tror att det är vädret som är tjuven i dramat. Senaste jag rapporterade härifran skröt jag om hur varmt och skönt vi hade det. Det är nu historia.
Det är mulet, regnigt och kallt. Vars tog sommaren vägen? Jag läste föresten att denna sommaren kan komma att bli kallare än vanligt pa grund av Eyjakjölluleullueleu-vulkanen pa Island.
Just ja, pa grund av vulkaneländet blev jag tvungen att bila upp till Norrköping för att gästa min kära brors bröllop (som var för ca 2 veckor sen nu). 15 timmar tog det. Det var dock inte sa jobbigt som jag trodde att det skulle bli. Helt klart överkomligt. Tiden gick rätt fort. Pa tal om det hade jag tänkt visa lite bilder därifran, men det far bli senare. Nu ska vi iväg och handla lite. Imorgon kommer nämligen Kostjas pappa och systrar pa besök och vi tänkte laga mat och jag tänkte baka blabärsmuffins. Här i tyskland är det farsdag imorgon. De är lite konstiga här. I söndags var det morsdag och imorrn är det farsdag.
ps. Jag köpte 500 g jordgubbar för 8 kr idag. Helt klart överkomligt. De är redan slut.. ds.
Posted in Other
2010-05-12 at 19:34:34I'm "springing" in the rain

Jag kom precis tillbaka fran en springrunda. Jaa, en springrunda! Jag är lika förvanad själv.
Jag sprang runt tre stora parker som ligger här runt om hörnet och är väldigt nöjd! När jag kom tillbaka fick Kostja för sej att han ocksa ville ut i regnet sa nu är han ute och springer. Tänkte försöka hinna slänga ihop nagonting att äta tills ha kommer tillbaka.


Annars ska jag försöka att börja blogga lite mera. Kul va?
Posted in Other
2010-05-11 at 20:02:15Stretcha ICA-Stig

Lite kul var det väl i alla fall?
Posted in Fun
2010-05-04 at 21:16:18


RSS 2.0