Kroatiska katter

Resan till Kroatien har gått i kattens tecken. Vart vi än har vänt oss har där legat en katt, redo att (i alla fall vad vi har trott) bli räddad.

Det värsta var när jag var mitt uppe i "Bibliotekskatten Dewey : en småstadskatt som älskades av hela världen", en bok om en katt som slängts in i ett bibliotekets bokinkast och som sedan blir omhändertagen av personalen, så kom en liten kattunge, knappt 5 veckor gammal, jamandes springande mot oss och började stryka sig uppför våra ben. Vi tittade efter mamman, eller ägaren, vem som helst som kunde förbarma sig över den lille kraken men ingen verkade vilja veta av den. Där ett tag började vi nästa överlägga om vi skulle smussla in den på hotellet och ta med den hem. Tillslut kom dock några kroater som, på knagglig tyska, fick fram att den lille kattungens syster eller bror höll till lite högre upp på kullen och när vi bar den lilla katten, som hade hunnit bli så trött att den nästan somnade i mammas famn, upp på kullen, hittade vi en liten matskål och en ännu kattunge, förmodligen kattungens syskon.

Vi kunde pusta ut. Nu hade han i alla fall sällskap och det verkade som om han blev omhändertagen där han nu var. Men vilken action och oj vad ont det gjorde i hjärtat.

Tyvärr blev det aldrig någon bild tagen av den lilla kattungen eftersom vi hade fullt upp att ha ont i hjärtat, men här kommer en liten mix av de andra katterna vi stötte på under resans gång:

Posted in Trips
2011-06-06 at 22:48:10



Comments
Postat av: Louise

Åh älskade katter! Sitter här med min bredvid <3 Är boken om Dewey bra? Funderar på att köpa den!

2011-06-07 @ 11:23:32
URL: http://louisekarin.blogg.se/
Postat av: Martina

Jo den var bra! Jag fick tårar i ögonen flera gånger. Han verkade vara en väldigt speciell katt :)

2011-06-07 @ 13:35:01
URL: http://gatomalo.blogg.se/
Name:
Remember me?

E-mail: (your email is never published or shared)

Website/blog:

Comment:

Trackback