SALT IN THE AIR, SAND IN MY HAIR

 
För ca två veckor sedan kom jag hem från en månads semester i Frankrike. 30 dagar på en strand vid Atlantkusten där det inte fanns något fungerande internet. Inga måsten eller tider att passa. Inga Instagramkonton att följa eller facebookstatusar att bli irriterad över.
 
Ibland hände det att någon blev lite nyfiken på vad klockan var, och efter noga överläggningar kom vi oftast gemensamt fram till ett ungefärligt klockslag. Vi gissade oftast rätt, plus minus en timme. Man lärde sig att det blir det becksvart klockan 22 så innan dess var det bäst om man hade samlat ihop nog med ved till lägerelden.
 
Vad jag saknar mest med att vara där är nog, att precis som Ernst, gå runt barfota överallt. Att vakna av sig själv klockan åtta på morgonen, gå  till stranden, försöka sig på att surfa och typ dö av utmattning efter en kvart, köpa baguette på tillbakavägen och äta frukost under pinjeträden. Att överhuvudtaget inta alla måltider utomhus och att spendera alla vakna timmar i naturen gör en gott. 
 
Och att läsa böcker så sidorna börjar brinna: Marjaneh Bakhtiari - Kalla det va fan du vill, Dmitrij Gluchovskij - Metro 2033, den sista tillflykten, Hiromi Kawakami - Der Himmel ist blau, die Erde ist weiß, Dennis Lehane - Patient 67, Carlos Ruis Zafón - Vindens Skugga, Haruki Murakami - Efter mörkrets inbrott, Jonathan Safran Foer - Äta djur, Jonathan Tropper - Konsten att tala med en änkling. Äta djur var mest intressant och mest läsvärd, Efter mörkrets utbrott var tyvärr lite av en besvikelse och Vindens skugga var himla spännande.
 
 
 
Hejdå Frankrike, vi ses igen nästa år. 
Posted in Photo - Random
2013-09-13 at 23:46:00Comments
Name:
Remember me?

E-mail: (your email is never published or shared)

Website/blog:

Comment:

Trackback