The tattered bookNämen titta här vad jag hittade häromdagen. Den sönderrivna boken heter alltså "Das Mädchen mit den dunklen Augen" vilket betyder "Flickan med de mörka ögonen".

Inget att rekommendera alltså.
Posted in Photo - Street Art
2011-06-21 at 21:49:56Comments
Postat av: Ida Boman

Tillagning125 g margarin

225 g chokladöverdragna digestivekex, fint krossade

675 g philadelphiaost

2 dl strösocker

5 ägg

rivet skal och saft av 1 stor citron

100 g vit choklad, smält

1 dl farinsocker

4 msk lönnsirap

2 tsk standardmjölk

2 msk osaltat smör

0.5 tsk vaniljsocker

125 g pekannötter

Förvärm ugnen till 200 °C och smöra en springform med cirka 20 cm i diameter. Smält margarinet i en skål över vattenbad. Tillsätt de krossade digestivekexen och blanda väl.

Klä springformens botten med smulorna och packa ordentligt med en sked.

Vispa philapelphian mjuk i en skål, tillsätt strösocker, 4 ägg, citronskal, -saft och choklad och vispa blandningen mjuk och krämig. Skeda över fyllningen i formen och grädda i 15 minuter.

Blanda farinsocker, lönnsirap, mjölk, smör och vaniljsocker i en kastrull över låg värme och rör om tills allt är smält och blandat.

Hacka två tredjedelar av pekannötterna och vispa det kvarvarande ägget i en skål. Tillsätt båda till lönnsirapblandningen och rör om väl. Häll försiktigt över kakan och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills ytan känns hård.

Ta ut formen ur ugnen och låt svalna på ett ugnsgaller. Kyl alltsammans i kylskåp i 2 timmar. Garnera med resten av pekannötterna och servera med en klick grekisk yoghurt.

2011-06-22 @ 14:24:29
URL: http://idabom.blogg.se/
Name:
Remember me?

E-mail: (your email is never published or shared)

Website/blog:

Comment:

Trackback