The tattered book
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/355825/images/2011/img_8097_153950463.jpg)
Tillagning
125 g margarin
225 g chokladöverdragna digestivekex, fint krossade
675 g philadelphiaost
2 dl strösocker
5 ägg
rivet skal och saft av 1 stor citron
100 g vit choklad, smält
1 dl farinsocker
4 msk lönnsirap
2 tsk standardmjölk
2 msk osaltat smör
0.5 tsk vaniljsocker
125 g pekannötter
Förvärm ugnen till 200 °C och smöra en springform med cirka 20 cm i diameter. Smält margarinet i en skål över vattenbad. Tillsätt de krossade digestivekexen och blanda väl.
Klä springformens botten med smulorna och packa ordentligt med en sked.
Vispa philapelphian mjuk i en skål, tillsätt strösocker, 4 ägg, citronskal, -saft och choklad och vispa blandningen mjuk och krämig. Skeda över fyllningen i formen och grädda i 15 minuter.
Blanda farinsocker, lönnsirap, mjölk, smör och vaniljsocker i en kastrull över låg värme och rör om tills allt är smält och blandat.
Hacka två tredjedelar av pekannötterna och vispa det kvarvarande ägget i en skål. Tillsätt båda till lönnsirapblandningen och rör om väl. Häll försiktigt över kakan och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills ytan känns hård.
Ta ut formen ur ugnen och låt svalna på ett ugnsgaller. Kyl alltsammans i kylskåp i 2 timmar. Garnera med resten av pekannötterna och servera med en klick grekisk yoghurt.