världens godaste gulasch

Idag fick vi ett ryck och lagade gulasch. Vi har för länge sen köpt gulaschkött men det har inte blivit av för än nu efter som vi hade fatt för oss att det skulle ta en san jäkla tid. Och tid, det tog det! Men det var det värt. Tänkte dela med mej:

Gulasch nach Oma Magda

(vi körde pa ett tyskt recept som vi hittade pa internet,  men jag försöker översätta sa bra som det gar)
1 msk smör/margarin
2 lökar
1 msk tomatpuré
2 morötter
350 ml rödvin
500 g gulaschkött
150 ml köttbuljong
1 tsk paprikapulver
Salt och peppar
1-2 lagerblad
Hacka lök och morötter och stek pa hög värme. Tillsätt tomatpuré och blada om. Tillsätt även paprikapulvret, men lat det inte brännas vid! Tillsätt rödvinet och köttbuljongen och lat koka upp. I med köttet och lagerbladen och lat koka i 2 timmar.
Svarare än sa var det inte. Första gangen vi lagar gulasch men definitivt inte den sista. Ska laga det i en stor
kastrull nästa gang och frysa in. Vi tillsatte även paprika pa slutet och lite chili.


Posted in Eatable
2010-02-17 at 19:20:24



Comments
Name:
Remember me?

E-mail: (your email is never published or shared)

Website/blog:

Comment:

Trackback